24 oktober 2022 - VinoVolta werkt samen met Christiaens

 

Na een lange verkenning zijn wij verheugd te kunnen meedelen dat wij met onmiddellijke ingang ons assortiment hebben uitgebreid met de wijnen van Christiaens uit België.  Samen met dit gerenommeerde wijnhuis zijn wij in staan om ruim 800 wijnen toe te voegen aan het toch al ruime assortiment. Dit betekent dat wij ons Italië portfolio behoorlijk hebben uitgebreid (o.a. een waanzinnig mooie collectie Super-Tuscans), maar dat we nu ook een ruime keuze hebben aan wijnen uit Frankrijk en Spanje, maar ook de nieuwe wereld, België, Oostenrijk, Duitsland en Portugal. Door deze samenwerking komt ons totale assortiment op ruim 1200 wijnen. Ook de liefhebbers van Port, Calvados, Grappa, Armagnac of heerlijke olijfolie zijn bij VinoVolta aan het juiste adres.

 

14 november 2019 - Proeverij Fortuna Sittard

In het gezelschap van ruim 30 Fortuna Sittard medewerkers en aanhang hebben we deze avond een uitgebreide proeverij gehouden met wijnen uit heel Italie. Onder het genot van een heerlijk Italiaans buffet verzorgd door SECC hebben we tot in de late uurtjes geproefd en genoten van de avond. Bij iedere wijn wordt, o.a. ook aan de hand van foto's, verteld over de karakteristieken van de wijn, de streek en bijzonderheden over het wijnhuis. Deze avond hebben we gezien het aantal deelnemers afgezien van een daadwerkelijk waardering van de wijn op basis 20 punten systeem. Bij kleinere proeverijen is dit een optie. Speciale dank voor deze avond gaat uit naar Kevin Hofland en Frans Kicken, mijn charmante assistent. De proeverij van deze avond bestond uit:

 

WIT

  • Cincinatto - Castore (Lazio, druif Bellone)
  • Funaro - Pinzeri (Sicilie, druif Grillo)
  • Su Entu - Orma (Sardinie, druif Vermentino)

ROOD

  • Santa Venere - Speziale (Calabrie, druif Marsigliana Nera)
  • Fanti - Sassamagno San Antimo (Toscane, druif Sangiovese, Cabernet S, Syrah en Merlot)
  • Polvanera - 14 (Puglia, druif Primitivo)
  • Tenuta Sant Antonio - Monte Garbi Valpolicella Ripasso (Veneto, druif Corvinone, Corvina, Rondinella, Croatina en Oselata)
  • Fortetto della Luja - Le Grive (Piemonte, druif Pinot Noir, Barbera)

 

20 december - Proeven bij Peter's Keukenwereld

Op 20 december vindt in Hoenbroek centrum een kerst koopavond plaats, waarbij de winkeliers de avond extra feestelijk zullen aankleden. VinoVolta organiseert die avond een proeverij bij Peter's Keukenwereld op de Kouvenderstraat. Onder het genot van Italiaanse hapjes en een lekkere warme pompoensoep schenken wij diverse wijnen. Deze kunnen voor de feestdagen tevens besteld worden en deze worden dan 23 of 24 december bezorgd.

 

Ga eens kijken bij Peter's Keukenwereld, elke nieuwe keuken komt met een mooi fles wijn of olijfolie van VinoVolta

18 oktober 2018 - Wine & Dine aankondiging

Binnenkort organiseren FlorisKookt en VinoVolta een wine & dine. Deze culinaire middag zal bestaan uit 5 gangen inclusief bijpassende wijnen, water en brood. Gerechten en wijnen komen met uitgebreide uitleg en het spreekt bijna voor zich dat het thema Italië is. We starten met een mooi aperitief en op het einde van de middag testen we kort en op ludieke manier uw opgedane kennis. De gelukkige winnaar gaat naar huis met een sprankelende verrassing. De kosten voor deze smaakbeleving zijn 49,- per persoon. Wij komen snel met exacte datum, plaats en tijd.